Sfaturi

Ce este statia radio auto?

Ce este statia radio CB?

Ce este statia radio auto? Statiile radio auto pentru info-trafic sunt statii care emit/receptioneaza in banda libera de radioamatori de 27MHz. Banda denumita si Citizen Band (CB) sau banda de 11m. Sunt destinate pentru a asigura o comunicare radio pe distanţe relativ mici (intre 10 si 20 km).

In Romania si in majoritatea statelor Europene in aceasta banda sunt alocate 40 de canale (numerotate de la 1 la 40). Ele avand frecventele prestabilite, in care se poate emite liber cu maxim 4W. Puterea permisa in FM in toate statele europene (mai putin Austria) este de 4W. In AM este permisa diferentiat in statele europene, dupa cum urmeaza:

Ce este stati radio auto?

– state in care este interzis lucrul in AM: Bulgaria, Danemarca, Lituania, Malta, Norvegia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Luxemburg, Marea Britanie;

– state in care este permis lucrul in AM cu putere de 1W: Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia, Olanda, Portugalia, Romania, Belgia, Franta, Germania, Italia, Polonia, Elvetia, Suedia;

– state in care este permis lucrul in AM cu putere de 4W: Grecia, Irlanda, Spania.

– In Austria nu este permis lucrul in CB!

Ce este stati radio auto

Nu exista modalitati legale de a creste puterea de emisie sau de a folosi alte moduri de lucru, de aceea toti cei care folosesc amplificatoare cu puteri peste prevederile anterioare emit ilegal.

In Romania aceste statii sunt intens folosite de transportatorii rutieri (TIR-uri), pe canalul 22 mod de lucru FM. Posesorii de autoturisme au inceput de aproximativ 2 ani(in 2010) sa foloseasca asemenea statii. Asadar, pentru soferii de autoturisme, statia radio CB este un instrument complementar detectorului de radar, avand in vedere ca pe drumuri slab circulate sau in week-end.

Ce este stati radio auto

Calitatea, fiabilitatea, garantia prelungita, se plateste! O statie mai scumpa va functiona mult si bine si dupa montare nu te vei mai intilni cu tehnicianul electronist. O statie mai ieftina, cu o garantie de un an, poate te va purta periodic la meserias, si in scurt timp diferenta de bani, ce ai economisit la cumparare, va intra in buzunarul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *