Afișez toate cele 19 rezultate

Termostate pentru Centrala și Stabilizatoare de Tensiune

UPS SafePC E650VA 390W

In stoc

286,00 lei

Termostate si Stabilizatoare de tensiune

  • Termostatul ambiental este un dispozitiv, mecanic sau electronic, conectat la sistemul central de încălzire a locuinței. Acesta permite reglarea temperaturii în interiorul locuinței. El poate fi conectat fie prin intermediul unui fir electric, fie printr-o componentă fixă, este montata la sursa de încălzire.
  • Astfel, prin componenta mobilă – emițătorul – poate fi aleasă temperatura dorită în cameră sau casă. Iar receptorul controlează modul de funcționare al centralei. În acest fel centrala funcționează numai până se atinge temperatura dorită, după care se oprește și nu mai consumă combustibil.
  • Când termostatul înregistrează scăderea temperaturii sub valoarea setată, acesta transmite receptorului informația că este nevoie ca o nouă pornire. Acesta din urmă fiind cel care impune modul de funcționare al centralei.
  • Datorită acestui dispozitiv poate fi menținută o temperatură constantă în interiorul casei. Termostatul contribuie astfel la o economie în ceea ce privește consumul de combustibil.
  • Evoluția tehnologiei și-a pus amprenta și asupra sistemelor de încălzire a locuințelor și, mai ales, asupra accesoriilor acestora, cum este și cazul termostatului ambiental. Tocmai de aceea, în prezent, pe piață există numeroase tipuri și modele de termostat ambient.
  • Pentru început, acestea pot fi împărțite în două mari categorii, termostat ambiental cu fir sau wireless. De asemenea, acestea mai pot fi și mecanice sau electronice, programabile sau neprogramabile, cu afișaj electronic sau inteligente.