Afișez toate cele 14 rezultate

Acumulatori stationari Volton

Acumulatori stationari Volton

Acumulatori stationari Volton

O baterie auto are rolul de a stoca energia acumulata si de a pune in functiune motorul termic. Iar atunci cand motorul este oprit, rolul bateriei auto este acela de a alimenta consumatorii electrici. Bateria auto functioneaza doar daca o incarci cu energie electrica. Procesul de incarcare a unei baterii auto este relativ simplu. Trebuie sa o conectezi la o sursa de tensiune electrica (un generator), un redresor sau un alternator al masinii.

O baterie auto, in medie, functioneaza in jur de 3-4 ani. Daca aceasta este intretinuta bine, poate ajunge si la o durata de functionare de 6 pana la 7 ani. In cazul in care aceasta nu este intretinuta corespunzator, poate avea o durata de maximum 2 ani de zile.

In timp, capacitatea bateriei auto poate scadea, mai ales in cazul masinilor care sunt folosite la drumuri scurte si cu care se circula mai mult in oras. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca acumulatorul auto furnizeaza o cantitate mare de curent de fiecare data cand este pornit si nu are timp sa se incarce.