Sfaturi

Accesorii antene radio

Accesorii antene radio fac parte din funtionarea perfecta a statie radio


Antena este elementul care capteaza si emite undele radio. Indiferent de performantele si pretul statiei, fara o antena adecvata aceasta este inutila. Pentru fiecare frecventa in parte lungimea antenei este vitala. In CB, cea mai scurta antena adecvata din punct de vedere fizic ar trebui sa aiba 2,75m. In practica, din cauza ca este prea mare, se folosesc antene mai mici, iar lipsa de lungime se compenseaza folosind o bobina. Singurul rol al bobinei este de a „pacali” statia. Din pacate ca cu cat se micsoreaza antena, cu atat ii scade eficacitatea.

Accesorii antene radio

Antena este elementul foarte important care transmite si capteaza undele electromagnetice. In primul rand antena trebuie sa fie pentru frecventa de 27Mhz si impendanta de 50 ohmi.Un alt aspect destul de important este lungimea ei. Cu cat o antena este mai inalta cu atat emisia si receptia se poate realiza pe distante mari. Antena potrivita ar fi una de tip ML145 cu inaltime de aprox. 1,5m. La aceasta trebuie sa avem in vedere sistemul de prindere, care poate fi unul cu montura fixa sau magnet.

Accesorii antene radio

In categoria accesorii antene radio intra toate componentele care tin de statia radio auto.Acestea sunt accesorii de schimb in caz de defectiune ,furt sau vandalism.Pe situl nostru gasesti ,magneti cu cablu de diferite marimi sau brand.In categoria accesorii gasesti,tot felul de suporti,cabluri de legatura ,mufe.

Cablurile de legatura sunt cele mai expuse intemperiilor.Incepand de la gerul iernii pana la caldurile de vara .Acestea impreuna duc la o rezistenta slabita a cablului,si inevitabil la functionarea incorecta a statiei radio .